Sidvyer, senaste månaden

måndag 20 oktober 2008

stackars hund.....

Vad ska man göra när man ser och hör en hund som inte har det så bra????

Hunden i fråga (jag nämner inga namn men dom flesta vet nog vem/vilka jag menar) får inte många promenader, hon får sitta i ett snöre på baksidan väldigt väldigt ofta o länge, blir oftast rastad i trädgården, blir slagen o biten när hon gör nåt som inte ägaren/ägarna tycker är bra, får inte mycket kel, lek, aktivering m.m. utan är mest ensam både inne o ute.
Inne får hon bara vara i hallen o i badrummet, ägarna tycker att hon "river" huset o smutsar ner annars... Men har man aldrig fått lära sig hur man ska vara när man är inne så är det inte så lätt för en hund att veta ju!!!!! =0(

Både Niklas o jag har sagt till dom tusentals gånger att sluta att bita henne i örat jämt o ständigt men det hjälper inte, dom tycker att man ska göra så o då är det så!!! Vi har sagt till dom att träna med godis o beröm istället för slag o hårda ord, hjälper inte heller =0(

Dom har sagt att dom tog den finaste hunden i kullen för att dom va utställningsintresserade...PYTTSAN!!! Jag har erbjudit mig att hjälpa till med träning o visa hur hunden ska stå osv, ja tillomed att dom skulle följa med när jag ställde Ice på motala hundssällskap för att dom skulle ställa sin hund o få lite tips o råd.....Men nej då....va ingen som hängde på det heller!!!!!

Om man inte orkar ta hand om hunden o ge den ett riktigt hundliv med ordentlig uppfostran, lek, kel, aktivering o promenader m.m.....Varför skaffar man sig en då????!!!!! En hund är inget man har i trädgården som trädgårdspynt o för att "alla andra har hund"...... Blir så arg o frustrerad o tycker så himla synd om hunden!!!!!

Hoppas att ägarna läser detta inlägg o lägger ut en annons på Blocket, för den här hunden är inte ens 1 år fyllda, hon är full av lek o bus, hon är jättemysig o fin och hon förtjänar ett hem som vet hur det är att ha hund!!!!!

Va tvungen att avreagera mig......=0(

3 kommentarer:

Wolfprintz sa...

Herregud! att fol kna göra så mot sin hund! det är EN sak om hunden har gjort något allvarligt fel,men vafan att hela tiden bestraffa den för mindsta lilla111 sjukt ju!... sånt folk som inte ens aktiverar sin hund borde inte enns ha hund för de första! nä fy verkligen inte!!!!

hoppas hunden fåt ett ttre hem snart än de dära personerna....

monika sa...

Vet vilken hund du pratar om. Herregud bita i örat och slå det låter som gamla schäfertränar fasoner som ioförsej fortfarande finns.
Hoppas verkligen att dom inser vad dom håller på med! Släng fler kommentarer på dom så dom kanske kommer dit fortare! *kram*

Anonym sa...

Hej!
Det har blivit mycket hårdare djurskyddsregler från i somras! Här är några lagar (kursiv text är rekommendationer i lagen)
- Hundar och katter ska få tillsyn minst två gånger om dagen. Unga, sjuka eller skadade hundar och katter ska ses till oftare.
- Hundar och katter ska få sitt behov av social kontakt tillgodosett. Social kontakt bör ske genom sällskap av artfrände eller människa.
Kontakt med människor bör ske några timmar varje dag genom aktivering, rastning eller annan sysselsättning.

- Hundar som hålls inomhus ska regelbundet rastas utomhus och hänsyn ska tas till hundens ålder och hälsotillstånd. Hundar som permanent hålls i rastgårdar ska dagligen rastas på annan plats. Utomhus får hundar inte hållas i löplina permanent. Vid tillfällig uppbindning får hundar bara hållas bundna två timmar per dygn och endast på ett sådant sätt så att det inte utgör en skaderisk för hunden. Valpar under 6 månader får endast hållas bundna kortare stunder.
- Hundar får inte hållas bundna inomhus. Utomhus får hundar inte hållas i löplina permanent.
- Hundar och katter får inte förvaras i bur utom vid vissa specifika tillfällen (på utställningar, tävlingar och prov, träning inför tävling, i samband med jakt och i samband med transport).
Jag skulle polisanmäla dem varenda gång jag såg nåt!